söndag 8 mars 2009

Extra medlemsmöte 16.3.Ett årsmöte senare och för tillfället ingen styrelse men några intresserade. Årsmötet beslöt om att sammankalla till ett extra medlemsmöte där vi ska försöka komma fram till en lösning. Tills dess hoppas jag att de som är intresserade av att vara med i styrelsen pratar sinsemellan om vilka poster de skulle kunna tänka sig att ha (se Evas beskrivning nedan!). Medlemsmötet hålls måndagen den 16 mars kl. 19 vid Koulu.

Vet inte om det är Bolognaprocessen som plötsligt har hunnit ifatt alla studerande men det verkar vara svårt att aktivera människor i föreningar också på andra ställen än hos oss. Det är synd eftersom det är ämnesföreningarna som egentligen ordnar med allt det som man som studerande behöver vid sidan av den praktiska informationen. Jag kan exempelvis inte tänka mig hur det skulle fungera om ämnena blev utan tutorer. Jag kan förstå att de som nu börjar studera piskas ännu hårdare än jag gjorde när jag började (vilket för övrigt var det första året i den nya systemet) men det känns rent ut sagt absurt om det är så att de som studerar tycker att de inte hinner med föreningsaktivitet. Att vara med i en föreningsstyrelse är en mycket bra merit att kunna visa upp på sitt CV och det är också ett väldigt enkelt sätt att skapa kontakter till olika institutioner som är kopplade till litteraturvetenskap./Nina

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas det blir en styrelse ikväll. Prosa får inte gå i graven! Jag kan tyvärr inte själv närvara då jag sitter på föreläsning.