söndag 13 januari 2013

Prosavåren 2012

Onsdag 16 maj:
Prosamöte kl. 14 i Kekkonen! Mötet tog plats precis innan den traditionella Vårfesten som normalt brukar avsluta läsårets evenemang för Prosas del.

Därefter följde läsårets sista evenemang: Vårfest i Domkyrkoparken, kl. 15. Vädret höll sig så bra att vi kunde hålla evenemanget utomhus. Allt gick i knytkalasstil, man fick ta ätbart och drickbart med själv. En vindunk hade blivit för gammal och odrickbar. En massa fåglar samlades runt oss (Hitchcockvarning!). Minns alla som var med den fågel vars hals "deformerades" efter att den svalde en matbit? Och en man gjorde fågelläten på andra sidan bron (helt normalt). En mycket egendomlig dag, men på ett roligt sätt.

Torsdag 3 maj:
Det Sagolika Kalaset/Satumaiset Bileet på The Monkey tillsammans med de finskspråkiga litteraturvetarnas ämnesföreningar Muusa och Prometheus gick av stapeln efter mycket planerande med start kl. 22. Förfest ingick också. Tanken var att deltagarna skulle klä ut sig till sagofigurer. Rätt så få deltagare dock. Prosa har (dock) inlett ett samarbete utöver ÅA:s gränser och samarbetet lär ska få fortsättning under följande läsår.

Onsdag 2 maj:
Prosamöte hölls kl. 15 i Kekkonen!

Måndag 30 april:
Vappenpicknick kl. 12 i Domkyrkoparken i samband med firandet av traditionsenliga första maj! Prosa var där.

Torsdag 26 april:
Prosas årliga Årsfest! Som vanligt en av årets höjdpunkter för ÅA-litteraturvetarnas ämnesförening. Vi höll denna gång till på restaurang Cantina Azteca (mittemot Wiklund). Årsfesten inleddes kl. 17.30 med icke-officiell "solennakt" (feat. skumppa!) i Kärlekskollektivet hos Emma. Middagen inleddes kl. 18.45 och därefter var det dags för efterfest, även den i Kärlekskollektivet.

Torsdag 19 april:
Rogers avskedsfest tog plats kl. 16 i aud. Westermarck i Arken! I samband med att lektor Roger Holmström gick i pension ordnades en avskedsfest till hans ära. Det var här som Roger fick se sig själv på bild som ung man (och läsa några Ärliga kommentarer till själva bilden på Facebook!). En avskedsantologi med titeln "Tack Roger!" (red. Jenny Wikström & Petter Björk) gavs ut i samband med avskedsfesten till vilken litteraturvetare fick bidra med diverse texter för att hylla Roger.

Onsdag 18 april:
Prosamöte i Kekkonen direkt efter ett ämnesrådslag.

Fredag 13 april:
Prosa ordnade Poetry Slam under denna första av Åbo Poesidagar (13-15 april 2012) kl. 19 i Historiesalen på Koulu, vilket var oerhört välbesökt. En hel mängd poesiutövare/-skribenter tävlade i konsten att skriva dikter och läsa upp dem och samla poäng därefter. Att evenemanget var ett av de mest välbesökta under Poesidagarna är ingen överdrift eller lögn. Wow!

Onsdag 4 april:
Prosamöte kl. 15 i Kekkonens röda grotta!

Onsdag 21 mars:
Prosamöte kl. 19 i Kekkonen!

Efter Prosamötet hölls en "instfest" med inledning kl. 20 i samma Kekkonenrum. Det dracks lite vindunksvin i plastglas och vi planerade inför ni-vet-vems... ...nå, okej: Roger Holmströms avskedsfest.

Torsdag 1 mars:
Prosa och svenskarnas ämnesförening Östsvea höll vinkväll tillsammans i auditorium Jöns Budde i Arken på andra våningen. Allt började kl. 19. Minns ni?

Fredag 24 februari:
Styrelsebytarfest hemma hos Sara, start kl. 19.55(!). Det mesta gick i "herr"temats tecken och i knytkalasstil. De personer som förstod sig bäst på hur man festar i styrelsebytarsammanhang lämnade festen ytterst tidigt, d.v.s. några timmar efter arla morgonstund.

Onsdag 22 februari:
Prosa höll Prosamöte kl. 15 i Kekkonengrottan.

Tisdag 21 februari:
Detta datum inföll den traditionella Fastlaskiainen mellan kl. 14-17 på Vårdberget och nytt för i år var att Prosa hade en egen pulka inför "pulkracet" (hette den förresten "Gösta" eller någonting?). Pulkaåkningen gick galant! Var alla där?


Onsdag 15 februari:
Prosa höll ett numera inte särskilt "hemligt" kommittémöte i Kekkonen med start kl. 15 detta datum. Vi skulle planera lite inför en viss "ingens" avskedsfest.


Onsdag 1 februari:
Prosa höll ett konstituerande möte kl. 15 i Kekkonens röda grotta.

Onsdag 25 januari:
Litteraturvetarnas ämnespersonal höll Ämneskaffe för sig själva och studerandena i "auditorium Kekkonen" mellan klockslagen 14 och 15. Det bjöds på kaffe, te och kex.

Måndag 23 januari:
Prosa höll vårmöte (= Årsmöte) kl. 19 på Koulu dit alla medlemmar var oerhört välkomna. En ny styrelse valdes för år 2012, vi gick igenom verksamhetsplanen och kontots plus och minus under året som gått, drack drycker - med mera, med mera...

Onsdag 18 januari:
Prosa höll filmkväll hemma hos Janina med start kl. 20. Vi körde med temat "litterär spänning" och tittade på Misery (1990) med en Oscarbelönad (= totalt galen) Kathy Bates och en James Caan i huvudrollerna. Filmen är baserad på Stephen Kings roman (sv titel: Lida).

1 kommentar:

Anonym sa...

Oops! Skrev att mannen gjorde fågelläten på andra sidan "bron". På andra sidan ÅN ska det ju naturligtvis vara.

Haha!

/(Info)Robin