onsdag 6 juni 2012

Att fundera på under sommaren

Såhär passligt till sommaren kan man börja fundera på vad vi ska hitta på för roligt nästa höst! Jag hoppas ni alla hade ett mysigt studieår.

Så till mina ärenden:

Nytt halarmärke

Med tanke på att Bush blev en stor succé förra året och att vi har så många kreativa prosaiter balnd oss, så vore det roligt med ett halarmärke till. Teckna, rita! Så röstar vi. Det vore roligt att få märken i tid till Gulnäbbsakademin i september.


Skräckantologi

Släpp era fantasifoster lösa! det blir dags för en ny antologi som har skräcktema. Utgivningen kommer att ske i tid till Halloween.


Den litterära resan som inte fick heta kryssning

Inplanerad till början av september. Jag erkänner att jag inte haft tid att planera den ännu, men kanske någon ännu vill slå ihop sitt kloka huvud med mig under sommaren så får vi det fixat? Jag arbetar på Silja och lever i hoppet om att få någonslags rabatt. 

Vi tänkte åka en torsdagkväll (13.9 om jag kommer rätt ihåg) och komma hem på söndagkväll. Övernattningen kunde ske på ett vandrarhem, Frida hade visst ett bra förslag? Under våra dagar i Stockholm skulle vi hinna jaga böcker, shoppa och kanske också träffa studenter. Tips på aktiviteter tas emot!

Jag hade själv gärna gått och sett på Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall som går på Dramaten men den går inte under den inplanerade helgen. Ett teaterbesök kan vi gott planera in i alla fall.

Sist: Vem är intresserad av att åka?


Toalettnoveller

Jag fick förra veckan ett förslag av Johanna Slotte om att Prosa kunde delta i att skriva toalettnoveller. Idén är att skapa ett häfte med korta berättelser som kan hängas upp i toaletter i t.ex. Arken och stadsbiblioteket. Vi kan koppla ihop toalettnovellerna med Ordkonstveckan 24-30.9.


Jag tror det var allt för denna gång. Jag avslutar med att önska alla en riktigt härlig sommar och föreslår att vi ska ha flera vinkvällar innan nästa termin. Och de som inte har fått sommarlov (arbetslov) och ännu studerar: kämpa på!

För att återgå till att skriva filosofiuppsats. Ha det bra!


Satu

3 kommentarer:

Anonym sa...

ojoj, skräckantologi! kan redan nu lova er en novell med mythos-tema, håller just på med ett sånt projekt.

/janna

Anonym sa...

Skulle eventuellt ha en (eller flera)skymningsberättelse/r på gång..

Och massor av korta historier som skulle kunna tänkas passa i kategorin toalettnoveller.

Not bad.

jittermouse sa...

Någon sade "I like BIG BOOKS and I cannot lie", sätt nu dit det i suggestion boxen så har vi saker att rösta på, det skadar inte. Den går att illustrera med humor.

For the record, jag är intresserad av att åka, ska kolla finanserna.

Bra att höra att folk är in tune med skräck och toaletter och sådant! Om flera håller på och filar på sådana texter skulle det vara nice att höra om det så att vi har nån koll på hur läget är gällande textmängden?

- Jennifer