söndag 5 april 2009

Filmkväll?!

Here goes. Mitt första inlägg. Blogg är något helt nytt för mig. Är lite nervös.

Jo, men jag hade faktiskt något att säga. Jag pratade med Eva om en Prosa-filmkväll, och hon hade tagit upp saken på Humfens möte. Deras styrelse är intresserad, båda föreningarna skulle ha nytta av filmkvällen. Så. De skulle vilja ha några datumförslag. Prosa har egentligen ganska mycket program den här våren.. Men en filmkväll kräver ju inte så mycket av oss. Vad tycker ni? Datum? Filmer? 

Jag skickar ungefär samma info som e-post, men det är ju lättare att diskutera här. :)

Laura

13 kommentarer:

Eva sa...

Har Prosa mycket program den här våren? Berätta för mig också! Och när blir det styssebytarfest? Det känns nästan som om endel mail inte hittar fram till min inkorg, knasigt.

Om ni är alltför upptagna så kan vi skjuta upp Prosa+HumF-filmkvällen till hösten, eller strunta i den eller omformulera idén. Det var bara ett förslag, men ett riktigt mysigt sådant tycker jag. Grundidén var att Prosa får låna Faust och videotykki gratis, medan HumF får mer folk till Faust och ett mångsidigare programutbud. Jag tycker att det vore mysigt om vi skulle se på intressanta romanfilmatiseringar. Det var tal om t.ex. Märta Tikkanens Män kan inte våldtas.

Temumriken sa...

Har inga förslag eller annat nyttigt, men jag understöder definitivt förslaget! Roligt att den här bloggen har nån sorts liv igen :)

Laura sa...

Ja, alltså vi har vårfest/fest med schweizarna (5.5.), eventuell resa till Helsingfors (24.4.?), specialföreningsmässa (16.4.) och så är det ju vappen förstås. Sori, jag försöker informera lite bättre, jag är bara lite vilse så här i början. :)

Men, om ingen har några förslag, så kan jag väl då börja. Jag föreslår 20.4., 21.4., 22.4., 27.4., 28.4., 29.4., eller om maj passar bättre så 7.5., 8.5., 11.5., 12.5. .. eller egentligen hela vecka 20. Massor med datum. Kommentera, och du Eva vet säkert hur det är med Humfen. Jee, bloggen fungerar! :)

Nina sa...

För mig spelar det inte någon större roll när det blir, om resan till Helsingfors blir av kanske det blir lite tight att ha det här snart, men annars tycker jag att datumförslagen låter bra. Vad har ni tänkt er för tid, typ kl.20? Sen vilken eller vilka filmer vi väljer kan vi kanske besluta lite utgående från vem som har vilka filmer hemma (för att göra det så enkelt som möjligt). Typ.

Eva sa...

Jag skall framföra datumförslagen. Jag tycker att det skulle vara bra om det skulle vara en tydlig vinkling på filmkvällen, att filmerna skulle knyta kring nåt speciellt tema. Det skulle urskilja den här filmkvällen från HumFens andra vanliga filmkvällar. Något litteraturrelaterat som t.ex. "Självmordsbenägna 1900-talsförfattarinnor: The Hours (Virginia Woolf) och Sylvia (Sylvia Plath)." Eller nåt. :P Det vore bra om åtminstone en av filmerna skulle vara mindre känd, det är inte så stor vits att se på filmer som hälften av de potetiella deltagarna redan har sett. Klockan 20 är säkert en bra tid.

Jag har lite Prosa-abstinens, kändes chockande att få höra om en Prosafest genom Faustkammarrådet. :P Men fint att det blir fest och ni har valt den perfekta dagen, dagen då jag har vårens sista tent.

Alexandra sa...

Wow...jag är helt ute fast jag är med i styrelsen gällande vad som kommer att hända :D
Vad exakt kommer att hända i Hesa den 24. april ifall vi åker dit? :) Så här kan det gå då man inte kunde delta i mötet :D

Laura sa...

Ingen vet ännu hur det är med Hesa. :) Jag har mejlat Lycksalighetens öns ordförande, och berättat att vi är intresserade av att delta i deras vårfest i vilken de har bjudit in oss, men de har inte ännu svarat. Så, vi får se om det blir till något. :)

Nina sa...

Förresten, på tal om fester hit och dit så skulle vi i år igen (?) kunna ha en Prosa-picknickhörna på vappen. Det blir ju lätt så att man sen traskar omkring från filt till filt men det är ändå kul att ha en egen halar-ö som man kan orientera sig mot!

Hälsningar från Pampas

Eva sa...

Ämnesföreningspicnic vid åstranden bakom Sibbe på valborgseftermiddagen är väl en självklarhet, jag tycker absolut att vi måste göra det i år också. :)

Angående filmkvällen så tänkte vi med HumFen att måndagen den 27 skulle vara en bra dag. Vad säger Prosa om det? Vad har ni för filmförslag?

Laura sa...

27.4. låter bra, passar för mig utmärkt. Men jag har nog inga filmförslag, jag är inte så insatt. :) Speciellt vad gäller filmatiseringar. (Så här i parentes: såg Monsters vs. Aliens som 3D. Definitivt flopp. Dålig film, och skulle nog inte betala extra för 3D. Blaah.)

Och vappenpicknick är ju ett måste! Jag tänker nog sitta där i mina blåa halare, hoppas någon prosait sätter sig bredvid mig! :)

Eva sa...

Har någon några filmförslag eller andra kreativa idéer? Om inte så kanske det är bäst att vi flyttar fram filmkvällen eller att HumFen har vanlig filmkväll utan Prosa-samarbete.

Laura sa...

Enligt min åsikt sku vi kunna visa The Hours och Sylvia, som du föreslog, Eva. Om det bara går att få tag på dem (Hours borde inte vara ett problem). Om ingen har andra idéer?

Eva sa...

Jag pratade med Laura idag och vi hade också HumF-styssemöte och vi kom fram till att båda föreningarna har redan en hel massa på gång den närmaste tiden och sen börjar folk redan försvinna bort för sommaren. Så vi bestämde att skjuta upp filmkvällen till hösten.