onsdag 8 april 2009

Litteraturvetenskapligt instkaffe

När kommer nästa litteraturvetenskapliga instkaffe att äga rum? Vet någon?

Jag hörde berättas att förra gången uppenbarade sig inte en enda studerande vilket gjorde personalen stött. Så skall det ju inte vara, men hur kan man komma på ett instkaffe om vars existens man inte vet? Jag hade i alla fall ingen aning om någon sådan tillställning och tydligen inte någon annan heller. Vad skulle vara en bra infokanal? Littvetstud-mailinglistan? Eller prosalistan? Gärna båda tycker jag. Just nu verkar det som att ingen riktigt har ansvar eller koll.

Jag tycker att instkaffe en gång per månad är ett fint initiativ. Det är trevligt och också viktigt att studerande och personal har en möjlighet att umgås i fria former. Det höjer samhörigheten, sprider inspiration och information samt överbygger klyftan mellan personal och studerande. Eller så tänker jag mig att det kunde vara, om systemet skulle fungera. Jag tycker absolut att instkaffen är något vi skall fortsätta med.

Konstvetarna har ett ganska bra instkaffesystem. Jag minns inte exakt hur det var men något i stil med torsdagar kl 15 jämna veckor. På sin anslagstavla har de en lista med närmaste tidens instkaffedatum. Till varje gång bakar någon och den som vill ställa upp och göra det skriver sitt namn på listan invid det datumet. Kanske vi kunde utveckla något liknande? :)

Glad påsk!

Eva

3 kommentarer:

Temumriken sa...

Ja det var väl så att det var studerandenas tur att koka kaffe men vi hade ingen styrelse och de flesta visste ingenting. Kommunikationsfail.

Men visst skulle det vara fint om det skulle fungera! Jag var på ett instkaffe då tidigare och det var helt trevligt att sitta och småprata med personalen och studerande man inte ser så ofta. Något gott att äta till skulle inte heller var fel och nog tror jag att vi hittar folk som gärna bakar (undertecknad t.ex).

Vad vi skulle behöva är någon som har ansvar för att koordinera. Fastän tanken är att det ska vara enkelt och informellt så blir det ingenting utan någon som håller i trådarna.

Nina sa...

De gånger som personalen är bossar så behövs det knappast något koordinerande. Men fastän det inte är meningen att instkaffet bara ska vara en "prosagrej" kan det ju nog vara helt vettigt om prosaiterna försöker koordinera det som koordineras kan. Egentligen är det ju bara att kolla via prosalistan om någon kan tänka sig att komma typ en kvart tidigare och koka kaffe. Jag kan redan räcka upp handen färdigt inför nästa gång! Men när det gäller bakning tror jag att det är bäst att jag håller mig undan...

Nina sa...

Och, btw, nästa instkaffe är samma dag som specialföreningsmässan, dvs. den 16.4. kl.14 i Södergran!