torsdag 29 maj 2008

Eskimå eller inuit?

Satte upp en bild vid sidans presentation här till höger, mest för att den är blå och jag tänkte att det skulle se lite trevligare ut. Protestera om ni inte håller med. Vi kan leka att bilden föresäller en bokskog. Eller något sådant. De som var med på Aura Street Markets resa till Stockholm kanske känner igen den blåa himlen och trädkronorna från vår paus uppe på Vita bergen (hette de inte så?).Bilden ovan är tagen i ett litet antikvariat i London som sålde en massa bra men mysko litteratur. Stora planscher av Marx lite här och där. Ni prosaiter som inte var med till London men som har lust att göra någonting liknande: det rekommenderas mycket varmt. Det är ingenting som säger att man inte "bara" kan åka till Stockholm eller varför inte Göteborg. Ni prosaiter som var med till London och vill bli lite sura och lite glada samtidigt rekommenderas att titta på "Musikbyrån presenterar: London" som visades för ett par veckor sedan. Finns i arkivet på Svt:s hemsida.

Inser nu att jag faktiskt inte har någonting att säga överhuvudtaget och undrar nu: är det detta som är bloggande? Att komma hem från jobbet, äta lite och sedan skriva en massa strunt som man har hunnit tänka på under dagen. Jag känner mig tvungen att slänga in lite arktisk info för att det inte ska vara alldeles meningslöst att läsa det här inlägget: Inuiterna på Grönland har alltid varit måna om att ta tillvara så mycket som möjligt, som exempel kan nämnas pallar som är gjorda av ett skulderblad från en valross samt tre valrosspenisar som ben. Dessutom: Inuit betyder ungefär "en gudomlig människa" medan eskimå betyder "människa som äter rått kött".

/Nina

2 kommentarer:

Jessica sa...

Kanske mannnen som stolt poserade med sitt nyinköpta Vasabjörnpenisben i en påse i gårdagens(?) Husis har tänkt göra en pall?
Prosa kanske gör en exkursion till Gbg ren i höst? ;)

Temumriken sa...

Vad ska han med en pall med bara en penis till?

Bokskogen är najs.