söndag 25 maj 2008

Hemma?Efter en febrig och snuvig bilresa är jag nu i Jakobstad för andra dagen. Hemma? Första sommaren efter att jag hade flyttat till Åbo kändes det nog som hemma men alldeles för mycket. För litet och för bekant. Förra sommaren gjorde jag ingenting spännande men det var ändå den bästa sommaren på länge. Det är konstigt att bo på ett ställe i nio månader och sen bara försvinna. Känns lite som att gå i ide. Fast det verkar ändå som om ganska många prosamänniskor kommer att hänga i Åbo i sommar.

Det som Jessi skriver om ha-begär i bokhandlar är faktiskt någonting som man lite för väl kan undgå i den här staden som jag försöker bo i några månader. Som exempel tog stadens bokhandel in fem ex av den femte Harry Potter-boken när den kom ut på engelska. Way to go.

/Nina

3 kommentarer:

Jessica sa...

Ånej, är du sjuk igen? Hur lyckas du ta så där fint foto utan att det blir helt svart av överexponering? Fancy!
Det är bra att det blir lite Prosa-iskt (höhö) umgänge under sommaren så att jag sakta vänjer mig av vid det ;)
Nu är jag förresten korthårig! Yikes!

Anonym sa...

Jepp... men fick två dagar betald sjukledighet så det känns helt okej. Tror att jag ska börja jobba imorgon. Kan avslöja att det faktiskt är farsans foto och inte mitt, han är en aning skickligare än jag. Tycker det går lite trögt här för tillfället, alla borde bara skriva en massa strunt (som jag har gjort hittills) så att det händer någonting!

Jessica sa...

mm, också min pappa tar bättre foton än jag... fast han har också bättre kamera :) Betald sjukledighet rules, det var så jag läste HP-boken förra sommaren då rösten var borta i en vecka :D