tisdag 20 maj 2008

Planerad sommarläsning

Min sommarläsning ska bestå av trevliga böcker jag samlat på mig i bokhyllan. Det är inte så lite det, jag tappar lätt kontrollen över mitt ha-begär när jag besöker en bokhandel. På hösten får jag nämligen nöja mig med de böcker jag lyckas packa ner i kappsäcken + de böcker jag lånar/köper på plats i Göteborg. Innan jag åker vill jag alltså lätt panikartat läsa böcker jag annars kunde tänkas sakna under mina månader utan bokhylla. På programmet står i alla fall Jonathan Strange and Mr Norrell av Susannah Clarke, rekommederad av självaste Ordföranden. Och så Saknaden av Janet Fitch, fortsättningen på fina Vit oleander.
Vad läser ni då?

/Sekreterare 2006, Vice ordförande 2007. Ska man faktiskt underteckna så här, det blir ju lite komplicerat i längden? Jessica heter jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jonathan Strange & Mr Norrell är i sanning en verkligt fängslande bok. Jag var förtrollad när jag läste den. Och som en träffande recensent sa: Det är en bok som är till för människor som tycker att Lord of the Rings är för kort. :P Ha en skön sommar!

Anonym sa...

Vet att jag har rekommenderat den men måste ändå varna: jag läser alltid i sängen liggande sidlänges (har säkert världens sämsta armmuskler), men av någon anledning fick jag för mig att ligga på rygg när jag läste Strange&Norrell. Hm. Efter den upplevelsen kan jag säga att det är möjligt att bli skadad också om man bara sysslar med lugna aktiviteter som läsning. Tappade taget om boken som ramlade rakt in i mitt ansikte och gav mig en liten (men ändå) blåtira. Nördar är vi allihopa.

Jessica sa...

skulle jag läsa Clarke-boken skulle jag nog behöva en annan sängläsningsbok, det passar sig nog inte med blåmärken i ansiktet ens på mitt jobb